[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, May 2, 2011

Buku: Tip Belajar Saat Akhir


Tip Belajar Saat Akhir oleh Osman Affan dan diterbitkan oleh PTS Millenia

Belajar pada saat akhir atau selalu disebut dengan istilah study last minute bukan suatu perkara yang pelik di kalangan pelajar. Situasi ini berlaku sama ada pada peringkat sekolah rendah, menengah mahupun pada peringkat pengajian tinggi. Ia menjadi gaya belajar yang popular pada masa kini memandangkan banyak factor yang menyebabkan situasi ini berlaku. Belajar saat akhir tidak salah asalkan kita tahu strategi yang betul ibarat tembakan peluru yang tepat pada sasarannya. Buku ini memberikan tip belajar saat akhir yang diolah dengan penyampaian mudah dan berkesan lantas boleh praktikkan bagi memperolehi kejayaan yang cemerlang didalam peperiksaan.

No comments: