[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Wednesday, June 29, 2011

Rasmi U-Pustaka Pahang -Suara warga 3


Warga KWSP Pahang.

"Sebagai orang Pahang, rasa dihargai kerana dipilih menjadi negeri yang pertama melancarkan u-pustaka. Keadah pinjaman melalui u-pustaka ini amat memudahkan ibubapa yang berminat untuk menyemai budaya membaca dikalangan keluarga mereka.

Saya adalah seorang yang minat membaca. Saya mahu anak-anak saya menersakan minat membaca ini.

Sebelum ini saya terpaksa melapangkan masa untuk ke perpustakaan awam bagi menghantar anak-anak atau meminjamkan buku untuk anak-anak saya. Terpaksa membazirkan masa terperangkap dalam kesesakan lalu lintas. Terpaksa juga berpusing-pusaing mencari tempat untuk 'parking' kereta. Masa habis dan duit pun habis. Bukan setakat duti inyak petrol untuk kereta kadang duit untuk membeli macam-macam benda dalam perjalanan balik dari perpustakaan awam.

Dengan u-pustakan ini saya boleh mendapatkan buku-buku untuk anak-anak saya melalui internet. Tiada masa dibazirkan untuk mencari 'parking'. Tidak perlu isi minyak. Dengan sedikit wang yang perlu dibayarkan buku tersebut boleh sampai kerumah kita.

Sedikit perbelanjaan yang terpaksa dikeluarkan tidak menjadi halangan bagi saya untuk tujuan ini.

No comments: