[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, July 1, 2011

Rasmi U-Pustaka Pahang - Suara warga 4Mohd Aseri Abdul Malik
Ketua Perpustakaan Daerah Bentong

"Melalui u-pustaka saya dapat membantu ahli Perpustakaan Awam Daerah Bentong mendapatkan buku yang tiada ditempat saya tetapi ada di perpustakaan lain. Pencarian bahan untuk ahli dapat diperluaskan, melalui u-pustaka ahli tidak akan keciwa"

Kadang-kada ada ahli perpustakaan yang mengharapkan semua buku yang dia perlukan ada di perpustakaan. Bila buku tersebut tiada mereka akan rasa keciwa dengan perkhidmatan perpustakaan.

Kini dengan perkhidmatan yang disediakan oleh u-pustaka ahli perpustakaan tidak akan keciwa lagi. Jika buku yang dicari tiada di Perpustakaan Awam Daerah Bentong, mereka boleh dibantu untuk menjadi ahli u-pustaka dan seterusnya memeriksa buku tersebut di perpustakaan lain.

Lebih memudahkan lagi, mereka tidak perlu datang ke Perpustakaan Awam Daerah Bentong untuk melayari portal u-pustaka. Mereka boleh lakukan dimana-mana tempat yang ada talian internet.


No comments: