[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, November 18, 2011

PD Cherating - Gotong royong (02)

 1. Biasalah kalau bergotong-royong kita akan bermain dengan habuk. Habu-habuk yang menyelinap dicelah-celah buku akan bertebaran keluar, kalau tak tutup hidung boleh menyebabkan lelah dan selsema. Cuba teka siapakah yang bertopeng ini?
 2. Rak perlu dibasuh.
 3. Lantai perlu juga dicuci.
 4. Sampah sarap perlu dibakar. Harap-harap serangga dan binatang berbisa akan lari ketempat lain. Barulah keselamatan pengguna dan kakitangan terjamin. Bila dah bersih baru nampak lapang dan boleh dijadikan tempay untuk adakan aktiviti.
 6. Encik Baharudin bersama Encik Azidin sedang berihat seketika. Encik Baharuddin telah berkhidmat selama 28 tahun di Pejabat Buruh dan Perbadanan Perpustakaan. Keduanya adalah kakitangan Bahagian Rangkaian Perpustakaan Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang.
 7. Kerja mencuci kerusi kayu. Cuba teka siapah yang berseluar merah?
 8. Kerja mencuci kerusi plastik.
 9. PD Cherating amat bertuah kerana Puan Pengarah Perpustakaan Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang, Puan Hajjah Faridzah sudi melapangkan masa untuk turut serta dalam gotong-royong bersama kakitangan.
 10. Pengarah turut sama melakukan kerja membersihkan PD Cherating.
11. Setelah dibasuh, kerusi perlu diperiksa semula.

No comments: