[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, February 28, 2013

Buku 1: Biografi Agung Rasulullah Sallallahu Aayhi Wasallam oleh Rusydi Ramli Al-Jauhari

Buku BIOGRAFI AGUNG RASULULLAH SALLALLAHU ALAYHI WASALLAM  adalah sebuah buku yang membawa pembaca mengenak junjungan besar Nabi,Rasul terakhir yang diutuskan kepada kita umat akhir zaman. Buku ini juga memaparkan perjalanan hidup Rasulullah SAW  bermula dari kelahiran,saat kanak-kanak hingga dewasa,isteri-isteri yang menemani sepanjang hidup baginda,anak-nak dan cucu,sahabat-sahabat dan pembantu Baginda disepanjang hayat Baginda menyampaikan risalah Tauhid.

Judul: Biografi Agung Rasulullah Sallallahu Aayhi Wasallam
Pengarang: Rusydi Ramli Al-Jauhari
Penerbit: Must Read Sdn Bhd
TahunTerbit: 2012
Harga: RM65.00
Muka Surat: 368
Rating: 4
No.Perolehan: DBEN 04133
Call No: 297.63 rus
ISBN: 9789675426902
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama

Disediakan oleh:
Encik Mohd Aseri b. Abdul Malek
Ketua Perpustakaan Daerah Bentong

No comments: