[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Wednesday, March 20, 2013

Buku 3: 101 Rekreasi Hati oleh Dr.Zahazan Mohamed

gambar kulit buku  101 Rekreasi Hati oleh Dr.Zahazan Mohamed

Buku 101 REKREASI HATI yang ditulis oleh Dr.Zahazan ini amat menarik sekali kerana ia dipersembahkan dalam bentuk santai dan humor.  Dipetik daripada buku 300 Hadis bimbingan karya Dr.Zahazan Mohamed dan ustaz Ahmad Hasan Mohd Nazam serta disuntik dengan ilustrasi yang mencuit hati oleh Kartunis Nik (Nik Wafdi Nik Jaafar).

Buku hadis berilustrasi ini merupakan yang pertama diterbitkan seumpamanya.  Tidak hairanlah jika buku 101 REKREASI HATI ini mendapat Anugerah Buku Negara 2012 (Ilustrator Terbaik).
       
Buku ini sesuai dibaca oleh semua peringkat umur serta boleh dijadikan panduan serta bimbingan kepada remaja.  Ia mendekatkan pembaca kepada hadis yang senang difahami dan dihayati.  
       
Setiap helai muka surat dalam buku ini mengandungi sepotong hadis berserta pengajaran yang diikuti dengan lakaran kartun berkaitan dengannya. Menarik bukan???

No.Perolehan: 12-03305
Call No: 297.124 ZAH
ISBN: 9789673880201
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama
Judul: 101 Rekreasi Hati
Pengarang: Dr.Zahazan Mohamed
Penerbit: Telaga Biru Sdn Bhd
TahunTerbit: 2011
Harga: RM17.00
Muka Surat: 212
Rating: 5/5


Disediakan oleh:
Fazilarwati binti Abdul Hadi
PAC Jengka

No comments: