[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, March 8, 2013

Buku 2: Blog (Bawa Pemikiran Anda Ketengah) oleh Khairul Aizam Mohamad


Kulit Buku: Blog (Bawa Pemikiran Anda Ketengah) oleh Khairul Aizam Mohamad

Bagi pembaca yang ingin menulis blog sendiri tetapi tidak mempunyai pengalaman bagaimana untuk memulakannya buku ini amat sesuai untuk dibaca. Buku ini menghuraikan apa itu blog, karisma blogawan, ciri-ciri blog, sebar dan promosi serta segala pengetahuan dan teknik berkaitan blog.

Buku ini menerangkan bagaimana untuk mewujudkan corak persembahan bagi sesebuah blog dengan lebih efisyen dan menarik, ia mengetengahkan beberapa idea dan corak pemikiran dari penulis dalam menulis blog secara efektif dan menafaat. Kewujudan blog boleh dijadikan sebagai medan percambahan fikiran dan perkongsian maklumat.

Sesuai dengan judul buku ‘blog (bawa pemikiran anda ketengah)’ amat sesuai kepada pembaca dan pengunjung blog yang mempunyai buah fikiran dan idea yang kreatif serta inovatif untuk dibawa ketengah selaras dengan transformasi pemikiran anda.

Seterusnya menjadi blogawan yang beretika dan bertanggungjawab.

Disediakan oleh:

Zulkepli Haron
PAD Maran
7/3/2013

No comments: