[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, March 5, 2013

Buku 3: Kembara Sastera Nisah haron :United Kingdom dan Dublin oleh Nisah Haji Haron

Buku KEMBARA SASTERA NISAH HARON :UNITED KINDOM & DUBLIN   adalah sebuah buku yang ditulis oleh seorang penulis kreatif,perlukisan lokasi geografinya  melalui kata-kata amat berkesan , sehingga jelas terbayang di mata bagaikan pembaca turut berada di tempat yang diceritakannya. Sesungguhnya buku ini bukan sekadar mengisi kisah kembara, tetapi lebih daripada itu: tentang nilai persahabatan,nilai persaudaraan dan motivasi betapa perlunya pemikiran yang positif serta bersangka baik kepada Allah kerana dialah maha pemberi segala yang difikirkan hambanya…”Jauh perjalanan luas pandangan”

Judul: Kembara Sastera Nisah haron :United Kingdom dan Dublin
Pengarang: Nisah Haji Haron
Penerbit: Institut Terjemahan & Buku Malaysia Berhad
Tahun Terbit: 2012
Harga: RM30.00
Muka Surat: 209 ms
Rating: 4/5

No.Perolehan : DBEN 03982
Call No : 928.9923 NIS
ISBN: 9789830688794
Bahasa: Melayu
Kategori: Sejarah

Disediakan oleh

Mohd Aseri b. Abdul Malek
KPD Bentong
No comments: