[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Wednesday, March 6, 2013

Buku 4: Favourite Recipes for your Baby & Toddler oleh Annabel Karmel

Buku ini merupakan sebuah buku yang lengkap mengenai pemakanan bayi dan kanak-kanak dari 0-3 tahun. Buku ini mengandungi 80 resipi untuk puri, bubur dan sebagainya. Buku karya penulis terkenal iaitu Annabel Karmel ini mengandungi menu dan resipi mengikut peringkat umur bayi. Terdapat juga tip-tip dan panduan kesihatan bagi bayi dan kanak-kanak yang alah pada sesuatu makanan dan ibu-bapa juga boleh mempelajari resipi yang mengandungi pelbagai khasiat dan nutrisi. Buku ini juga mengandungi jadual pemakanan untuk seminggu yang memudahkan ibu bapa dalam merancang pemakanan anak mereka. Buku ini menarik untuk dibaca dalam memastikan pemakanan anak-anak mengandungi pelbagai khasiat yang baik untuk tubuh badan mereka. 

Judul: Favourite Recipes for your Baby & Toddler
Pengarang: Annabel Karmel
Penerbit: Dorling Kindersley Limited
Tahun Terbit: 2012
Harga: RM 97.50
Muka surat: 192
Rating : 4/5

No Perolehan: 12-04493
Call No. 641.56222 KAR
ISBN: 978-1-4053-6657-1
Bahasa: Inggeris
Kategori: Sains Teknologi

ulasan buku ini oleh:
KPD Lipis

No comments: