[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, April 29, 2013

Buku 4: Persediaan & Perancangan Persaraan oleh Dr Ismail Alias dan Dr Faridah Hanam Mohd Rashid

Judul Buku: Persediaan & Perancangan Persaraan oleh Dr Ismail Alias dan Dr Faridah Hanam Mohd Rashid
No Perolehan    :  07/00343PJ
No Panggilan: D 646.79 ISM
ISBN: 983 3683 18 5
Bahasa: Melayu
Kategori:

Ulasan Ringkas :
Bayangkan setelah kita memegang jawatan mungkin lebih 30 tahun,tiba-tiba sampai umur 60 tahun kita dipisahkan dari alam perkerjaan.Tahukah bakal pesara,bahawa kerja itu adalah identity kejayaan kita.Sampai masa semuanya dilepaskan kerana kita terpaksa bersara.Pada masa itu barulah kita sedar,bahawa kita perlu memulakan hidup baru dengan menggunakan kekuatan ,keointaran dan persediaan yang sedia ada.

Buku “Persediaan dan Perancangan Persaraan’ memudahkan anda merancang kehidupan yang lebih bermakna setelah bersara.Anda semistinya bijak mengatur langkah agar hidup anda tidak terumbang-ambing.Segala jawapan mengenai persaraan akan anda temui di dalam buku ini.

Tajuk Buku: Persediaan & Perancangan Persaraan 
Penulis: Dr Ismail Alias / Dr Faridah Hanam Mohd Rashid
Penerbit: Aras Mega
Tahun Terbitan: 2007
Halaman    : 182
Harga: RM 22.00

Disediakan Oleh :
Zulkifli Bin Mohd Ali
Penyelia Zon 7,Pekan.
No comments: