[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, May 14, 2013

Buku 4 : Fail Sulit Presiden Amerika oleh Muhd. Nur Iman Ramli

Kulit Buku Fail Sulit Presiden Amerika oleh Muhd. Nur Iman Ramli

Buku ini ditulis oleh Muhd Nur Iman Ramli yang merupakan Graduan UiAM  dalam bidang sejarah. Pada mulanya hanyalah tugasan daripada pensyarah beliau sehinggalah tercetus minat yang mendalam bagi topik ini.

Penulis banyak menulis buku ini berdasarkan pembacaan beliau dan kajian-kajian dari penulisan sebelum ini yang berkaitan dengan Presiden Amerika. Buku ini boleh dikatakan sebuah bacaan ringan tapi dalam masa yang sama mampu membuatkan pembaca untuk menambahkan ilmu. Percaya atau tidak itu terpulang kepada pembaca untuk menilainya.

Apa yang menarik di dalam buku ini, Penulis telah memuatkan biografi ringkas kesemua Presiden Amerika dari yang pertama sehingga yang terkini. Penulis juga ada mengaitkan teori-teori berkaitan gerakan-gerakan tertentu dibelakang Presiden Amerika Syarikat.

Dengan penggunaan bahasa yang mudah difahami, buku ini adalah amat menarik untuk dibaca dan difahami.

No comments: