[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, June 18, 2013

BUKU 1: Menjadi Remaja Smart Study: tenang menjawab soalan peperiksaan oleh Osman Affan

Buku Tenang Menjawab Soalan Peperiksaan ini memberi panduan dan langkah awal kepada pelajar untuk menghadapi peperiksaan supaya menghadapi dengan tenang dan tidak mudah berdebar. Semua pelajar yang cemerlang atau tidak mesti merasakan perasaan berdebar di saat menjelang peperiksaan. Melalui teknik yang berkesan akan mengurangkan kadar debaran yang dirasakan dan akan merasa tenang dan yakin menjawab soalan di dalam dewan peperiksaan. Buku ini sesuai untuk pelajar mendapatkan langkah dan mengamalkan teknik melalui minda, fizikal dan tindakan untuk lebih tenang menjawab peperiksaan.

Tajuk: Menjadi remaja smart study: tenang menjawab soalan peperiksaan
Penulis: Osman Affan
Penerbit: PTS Millenia Sdn. Bhd
Tahun Terbitan: 2009
Harga: RM 14.90

Ulasan Oleh:
Nurul Afzan Binti Mohamed
(Penyelia Zon 8)

BUKU: Menjadi Remaja Smart Study: tenang menjawab soalan peperiksaan oleh Osman Affan

No comments: