[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Saturday, June 8, 2013

Buku 8: Berebut Pahala ketika Haid oleh Haviva Abu Bakar

Berebut Pahala ketika Haid oleh Haviva Abu Bakar

No.Perolehan : 13-03696
Call No : 297.570 BER
ISBN: 967026779X
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama

Ulasan:   
Siapa kata wanita yang datang bulan (haid) tidak boleh mengumpul pahala sebanyak-banyaknya? Penulis buku ini telah mengupas berkenaan haid dan persoalan tentangnya serta contoh definisi haid, hukum-hukumnya, tatacara bersuci setelah haid hingga ke sifat darah haid dan lain-lain persoalan.
       
Buku ini juga menyingkap pelbagai cara amalan dan ibadah yang merupakan peluang bagi seorang muslimah yang datang bulan (haid) untuk tetap meraih pahala sebanyak-banyaknya.
       
Melalui buku ini seorang muslimah dapat memahami bahawa datang bulan (haid) adalah fitrah sekaligus anugerah dan bukan penghalang untuk mereka terus-menerus beribadah.
       
Bacalah dan amalkanlah…bersedialah untuk mendulang sebanyak-banyak pahala serta mendapat keredaan Allah S.W.T

Judul: Berebut Pahala ketika Haid

Pengarang: Haviva Abu Bakar

Penerbit: Al-Hidayah House Sdn Bhd

TahunTerbit: 2012

Harga: RM13.00

Muka Surat: 137

Disediakan oleh :
Fazilarwati binti Abdul Hadi
KPC Jengka

No comments: