[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Wednesday, June 12, 2013

Buku 6: Himpunan Kisah Teladan dari Al-quran terbitan e-Media Publication Sdn. Bhd

No Perolehan: 12.04380
Call No. : 297.1222 Him
ISBN: 9789833425174
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama (200)

Ulasan :
Himpunan Kisah Teladan dari Al-Quran ini menghimpunkan kisah-kisah menarik tentang haiwan-haiwan yang telah dikisahkan di dalam Al-Quran. Terdapat 8 kisah Haiwan yang menarik dan diceritakan semula dengan gaya bahasa yang mudah difahami. Kisah-kisah ini boleh dijadikan pedoman dan teladan oleh anak-anak dan para pembaca bagi membentuk peribadi mulia dan menginsafi kejadian Allah SWT. Penyusunan dan penggunaan teks rumi dan Jawi membantu anak-anak mahir membaca tulisan Jawi. Buku ini juga sesuai dijadikan bahan bacaan umum.

Judul: Himpunan Kisah Teladan dari Al-quran
Pengarang:
Penerbit: e-Media Publication Sdn. Bhd
Tahun Terbit: 2010
Harga: 49.90
Muka surat: 128 Muka Surat
Rating : 3/5

No comments: