[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, June 10, 2013

Buku 4 : Otak Dan Sistem Saraf: Mesin Manusia

Ringkasan

Buku berjudul Otak Dan Sistem Saraf: Mesin Manusia terjemahan oleh Dahlina Daut Mohmud dari Institut Terjemahan Negara Malaysia Berhad daripada judul asal The Brain And Nervous System: The Human Mechine oleh Spilsbury, Richard. Buku ini dikelaskan dalam bidang sains teknologi berkaitan otak dan saraf manusia.

Buku ini memuatkan penerangan yang jelas tentang konsep sains, berilustrasi terperinci tentang tubuh manusia dan tip menjaga tubuh supaya sihat. Penjelasan dan penerangan dalam buku ini jelas dan mudah difahami khususnya kepada golongan pelajar. Pembaca akan mengetahui apakah hipotalamus, bagaimanakah refleks berfungsi dan mengapakah air penting untuk otak yang sihat dengan lebih jelas.

Diharap buku ini dapat menambah pengetahuan pembaca mengenai otak dan sistem saraf dalam diri dan menjaga kesihatan.

Disediakan oleh:

Encik Zulkepli b Haron
Perpustakaan Awam Daerah Maran
Perpustakaan Awam Pahang

No comments: