[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, July 29, 2013

Terokai Kehebatan Dunia Buku Dengan ‘ebrary’/Explore The Excitement in the Book World With ‘ebrary’

u-Pustaka menerusi sumbangan Perpustakaan Negara Malaysia menawarkan pangkalan data ‘ebrary’ kepada anda yang menyediakan akses secara teks penuh kepada lebih dari 170,000 e-buku dan bahan-bahan ilmiah daripada lebih 500 penerbit.

Dapatkannya menerusi capaian di http://www.u-pustaka.gov.my dan pilih Carian (Book Finder) seterusnya klik pada Sumber Elektronik (E-Resources) dan pilih ‘ebrary’. Pilih ‘Search’ untuk memulakan pencarian buku-buku yang anda ingini.

Selamat melayari ebrary!

u-Pustaka brings unto you windows of knowledge through EBRARY, through the subscription by the National Library of Malaysia. Explore the wealth of knowledge encompassing more than 170,000 e-books from more than 500 publishers.

Get it via http://www.u-pustaka.gov.my and select ‘Book Finder’, followed by ‘E-Resources’ and finally select ‘ebrary’. Select 'Search' to start your knowledge journey.

Enjoy your knowledge exploration with ebrary!

No comments: