[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, August 6, 2013

BUKU 2: 10 GOLONGAN TIDAK MENDAPAT SYAFAAT NABI S.A.W oleh Abu Ahmad Fatanah

No Perolehan:06/00006
Call No. : D 297.2 ABU
ISBN: 983-099-313-2
Bahasa: Melayu

Ulasan:
Karya penulis Abu Ahmad Fatanah ini menerangkan selain daripada amal soleh yang dibawa ketika bertemu Allah s.w.t ketika di yaumil akhirat ialah mengharapkan syafaat Nabi Muhammad s.a.w.

Dalam erti kata lain, setiap orang mukmin mengharapkan pertolongan Nabi Muhammad s.a.w di dalam menghadapi hari-hari perhitungan di atas segala amalan baik dan amalan jahat.

Buku ini memberi panduan di antara perbuatan atau amalan yang menyebabkan terhijabnya syafaat Nabi Muhammad s.a.w ketika manusia sedang dihisab di yaumil akhirat.

Mudah-mudahan buku ini akan memberi manfaat yang bermakna di dalam perjalanan hidup ini untuk mencari keredhaan Allah s.w.t.

Tajuk: 10 Golongan Tidak Mendapat Syafaat Nabi S.A.W
Penulis: Abu Ahmad Fatanah
Penerbit: Al Hidayah
Harga: RM 10.00
Mukasurat        : 150 ms

No comments: