[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, August 12, 2013

Buku : Tokoh-Tokoh Pemikir Islam oleh Mohamad Kamil Hj.Ab.Majid

Judul Buku : Tokoh-Tokoh Pemikir Islam
No Perolehan: D 11/00021
No Panggilan: 922.97 MKA
ISBN: 978 967584 103 3
Bahasa: Melayu

Ulasan Ringkas:
   
Buku ini merupakan cetakan terbaru,
Bermula dengan Rasulullah s.a.w. sebagai pemimpin umat ,para sahabat dan diikiuti oleh golongan Tabi’in hinggalah seterusnya.
Diantara tokoh-tokoh awal seperti Muhammad al-Baqir, Ja’far al-Sadiq,Abu Hanifah dan lain-lain lagi.

Buku ini memuatkan kajian penulis terhadap tokoh-tokoh pemikir Islam yang tidak asing dalam dunia Islam untuk dikaji dan diselidiki oleh generasi muda.

Walaupun buku ini mengandungi pelbagai tajuk,tetapi mempunyai intergrasi makna dan tujuan yang sama iaitu menyerlahkan sifat dinamisme Islam dan tokoh-tokoh pemikirnya.
   
Tajuk Buku: Tokoh-Tokoh Pemikir Islam
Penulis: Mohamad Kamil Hj.Ab.Majid
Penerbit: Pekan Ilmu Punlications
Tahun Terbitan: 2011
Halaman: 296
Harga: RM 21.90

Disediakan Oleh :
Zulkifli Bin Mohd Ali

No comments: