[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, October 3, 2013

Buku 10: Kuliyyah Subuh Terakhir Ayah oleh Asfa Razfa

Bilangan : 10
Tajuk  : Kuliyyah Subuh Terakhir Ayah
Penulis : Asfa Razfa
Penerbit : Nukilan Uggul Sdn.Bhd
Harga : RM 9.50
Mukasurat : 171 ms
Novel ini berkisar tentang seorang budak lelaki bernama Hakimi.Hakimi anak kepada seorang tukang kebun sekolah yang juga imam di masjid berhampiran rumahnya. Hakimi seorang anak yang baik dan selalu mengikuti ayahnya ke masjid. Ayah Hakimi pula selalu memberikan kuliyyah kepada anak-anak muda yang datang ke masjid.

Banyak nasihat yang berguna diberiakn kepada mereka.Malang tidak berbau. Pada suatu pagi selepas sembahyang subuh, ayah Hakimi terjatuh di masjid lalu meninggal dunia.

Ulasan oleh:
FARIDAH JUSOH (PENYELIA ZON 1)

No comments: