[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, October 1, 2013

Buku 8: Syurga Merinduimu oleh Amaluddin Mohd Napiah

Bilangan          : 8
   Tajuk              :  Syurga Merinduimu
   Penulis            : Amaluddin Mohd Napiah
   Penerbit           : Galeri Ilmu Sdn.Bhd
   Harga               : RM 24
   Mukasurat        : 317 ms
Syurga Merinduimu menghimpun 30 bab yang membicarakan persoalan asas kehidupan seorang Muslim. Berbeza dengan perbahasan yang lebih ringkas dalam tiga buku beliau sebelum ini, sentuhan Ustaz Amaluddin Mohd Napiah kali ini mendasar,namun masih mengekalkan penggunaan ayat,contoh dan analogi yang mudah dihadam. Buku ini menyuntik semangant dan motivasi diri untuk terus beribadah, beramal soleh,menuntut ilmu,berjuang dan bermujahadah demi mendapatkan redha Allah.

Ulasan oleh:
FARIDAH JUSOH (PENYELIA ZON 1)

No comments: