[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, October 28, 2013

Buku: MALAYSIA – 50 FAKTA ASAS KENEGARAAN oleh CHAMIL WARIYA

Buku: MALAYSIA – 50 FAKTA ASAS KENEGARAAN oleh CHAMIL WARIYA

No Perolehan: 11-02803
Call No. : r 959.5 cha
ISBN: 978-983-42919-7-6
Bahasa: MELAYU
Kategori: 900 – ILMU ALAM DAN SEJARAH & KEFAHAMAN YANG BERKAITAN

Ulasan :
BUKU MALAYSIA – FAKTA ASAS KENEGARAAN INI MEMUATKAN 50 FAKTA ASAS KENEGARAAN YANG BERGUNA SEBAGAI PANDUAN BAGI SESIAPA YANG BERMINAT TENTANG PERJALANAN YANG TELAH DILALUI OLEH MALAYSIA SEJAK MENCAPAI KEMERDEKAAN PADA 31 OGOS 1957.

IA MELIPUTI MAKLUMAT UMUM YANG MENJADI PAKSI PEMBINAAN SEBUAH NEGARA  DAN JUGA MAKLUMAT BERKAITAN INSTITUSI PEMERINTAHAN YANG MELIPUTI CABANG LEGISLATIF, EKSEKUTIF DAN JUDISIARI. BUKU INI JUGA MENGULAS LANJUT PERKARA-PERKARA YANG BERKAITAN DENGAN LAMBANG KEBANGSAAN.

OLEH ITU, BUKU INI WAJAR DIJADIKAN KOLEKSI KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG BERKEINGINAN UNTUK MENGETAHUI FAKTA ASAS BERKAITAN NEGARA MALAYSIA.


Judul: MALAYSIA – 50 FAKTA ASAS KENEGARAAN 
Pengarang:  CHAMIL WARIYA
Penerbit: MEDIA GLOBAL MATRIX 
Tahun Terbit: 2007
Harga: RM 85.00
Muka surat: 343 MUKA SURAT
Rating : 4/5

No comments: