[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, October 31, 2013

Buku : Membumikan Erti Kasih Sayang oleh Aziz Jamaludin Mhd. Tahir

Kulit Buku : Membumikan Erti Kasih Sayang oleh Aziz Jamaludin Mhd. Tahir

No Perolehan : DPEK 03923
Call No. : 297.567 AZI
ISBN : 978-967-5126-22-6
Bahasa : Melayu
Kategori : Agama

Ulasan :
   
Melalui tajuknye jelas difahami buku ini ialah tentang manusia sebagai makhluk Allah yang mempunyai sifat kasih sayang. Al-Quran menjelaskan kepada manusia tentang dirinya dan dunianya. Namun, sebahagian manusia mempunyai kecenderungan membahas masalah-masalah yang luar daripada dirinya dan meninggalkan kesedaran untuk mengenal hakikat kewujudannya serta misi yang dipikulnya. Melalui buku ini, penulis berusaha mengingatkan kembali erti kasih sayang yang ada di dalam hati sanubari manusia untuk disedari dan direnungkan.

Diharapkan, goresan pena dalam buku Membumikan Erti Kasih Sayang ini dapat memberi manfaat kepada kita semua dan mendapat keredhaan daripada Allah SWT.” SELAMAT MEMBACA”.

Judul : Membumikan Erti Kasih Sayang
Pengarang : Aziz Jamaludin Mhd. Tahir
Penerbit : Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia
Tahun Terbit : 2012
Harga : RM 21.00
Muka surat : 529
Rating : 3/5

Disediakan Oleh :
Pn. Rohaida bt. Zainudin
KPD Pekan

No comments: