[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, October 24, 2013

Buku : Padanya Ada Hikmah oleh Prof. Dr. Muhaya Mohamad Bahruddin Bekri

Buku : Padanya Ada Hikmah oleh Prof. Dr. Muhaya Mohamad Bahruddin Bekri

No Perolehan : (Koleksi Peribadi)
Call No. : 899.2333
ISBN : 978-967-408-107-2
Bahasa : Melayu
Kategori : Sastera

Ulasan :
Kadangkala hati menyangka, kisah yang terjadi kepada kita tidak ada kesenangan padanya. Kadangkala hati juga bertanya, mengapa Tuhan memberikan kisah yang tidak ada manisnya. Mungkin kita lupa, Tuhan itu Maha Penyayang lagi Maha Pengasih. Lalu pada tiap kisah yang diberikan kepada manusia, Dia menyisipkan kasih-Nya. Semua itu disembunyikan pada kata yang bernama hikmah.   
   
Inilah 35 kisah penuh hikmah, yang terinspirasi daripada pengalaman Prof. Dr. Muhaya. Sekiranya ada yang bertanya seberapa mirip pengalaman Prof. Dr. Muhaya pada kisah yang diceritakan? Boleh baca pada halaman ‘Bagaimana buku ini seharusnya dibaca’ bagi mendapatkan jawapannya.

Judul : Padanya Ada Hikmah
Pengarang : Prof. Dr. Muhaya Mohamad Bahruddin Bekri
Penerbit : PTS Litera Utama Sdn. Bhd
Tahun Terbit : 2012
Harga : RM 13.00
Muka surat : 120
Rating : 3/5

Disediakan Oleh :
Pn. Rohaida bt. Zainudin
KPD Pekan

No comments: