[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 24, 2013

Buku 25 Cendekiawan Islam oleh Shafie Abdul Rahman

Buku 13: 25 Cendekiawan Islam oleh Shafie Abdul Rahman

No Perolehan: 13-05584
Call No. 922.92 SHA
ISBN: 978-967-5426-75-9
Bahasa: Melayu
Kategori: Sains Teknologi

Ulasan:
Buku ini menceritakan tentang kelahiran cendekiawan-cendekiawan Islam hasil daripada ‘generasi al-Quran’ yang bukan setakat menghafal ayat-ayat al-quran sehingga khatam tetapi juga mengkaji tentang kandungan al-Quran, lalu berusaha menjelmakan ‘mukjizatnya’ dalam kehidupan harian masing-masing.

Melalui pembacaan dari buku ini diharap agar kisah insan-insan yang istimewa ini dapat menyedarkan kita semua umat Islam menguasai pelbagai jenis ilmu pengetahuan dan sepatutnya menjuarai serta mendahului dalam semua usaha bagi menjana kecemerlangan minda dan penguasaan terhadap pelbagai jenis kemahiran. 

Judul: 25 Cendekiawan Islam
Pengarang: Shafie Abdul Rahman
Penerbit: Must Read Sdn Bhd
Tahun Terbit: 2012
Harga: RM 16.00
Muka surat: 195
Rating : 4/5

No comments: