[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Saturday, November 9, 2013

Buku: Kiamat Sudah Dekat oleh Dr. Muhammad al-‘Areifi

Buku: Kiamat Sudah Dekat oleh Dr. Muhammad al-‘Areifi

No Perolehan: DCAM 04312
ISBN: 978-979-1303-56-9
Kategori: Agama

Ringkasan/ Ulasan:
Bersediakah kita untuk menghadapi Hari Kiamat? Hari Kiamat adalah rahsia Allah s.w.t. Kita sebagai hamba Allah s.w.t. wajib mempercayai kedatangan Hari Kiamat. Buku ini membawa pembaca mengetahui tentang tanda-tanda kecil dan tanda-tanda bersar Hari Kiamat mengikut Al-Quran dan Hadis.

Tanda-tanda ini setiap satuya dikupas dengan mendalam beserta peristiwa dan fakta yang menarik. Pelbagai peristiwa dan fenomena yang sedang dan sudah berlaku di dunia ini akan dikaitkan dengan tanda-tanda kiamat. Dapatlah kita menilai dan merenung kejadian-kejadian ini dengan keinsafan.

Judul: Kiamat Sudah Dekat
Pengarang: Dr. Muhammad al-‘Areifi
Penerbit: Qisthi Press
Tahun Terbit: 2011
Harga : RM69.00
Muka surat: 377
Rating: 5

No comments: