[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, January 6, 2014

Buku : Pengucapan Awam: Tips untuk menjadi pengacara yang baik. oleh Saidah Shahid

Buku :  Pengucapan Awam: Tips untuk menjadi pengacara yang baik. oleh Saidah Shahid

Ringkasan / Umum :

Buku berjudul ‘Pengucapan Awam: Tips untuk menjadi pengacara yang baik’ ditulis oleh Saidah Shahid terbitan Pekan Ilmu Publications Sdn. Bhd. sangat sesuai dibaca oleh individu, kakitangan awam dan swasta yang sering terlibat tugas mengacara sesuatu majlis atau program.

Buku ini menggariskan tips untuk menjadi pengacara yang baik.

Setiap bab menghuraikan pengacaraan, pantang larang, penyediaan teks, kegugupan, analisis, penyampaian dan contoh teks ucapan. Buku ini boleh dijadikan sebagai bahan rujukan dan pedoman untuk persediaan menjalankan tugas sebagai pengacara majlis. Pengacara yang baik akan menentukan keseluruhan majlis atau program itu menarik dan berkesan atau sebaliknya.

Selamat membaca semoga menjadi pengacara yang baik, disenangi dan dihormati.

Disediakan oleh:

Zulkepli Haron
PAD Maran

No comments: