[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, December 28, 2014

Buku: Ahmad Said : Dari rakyat untuk rakyat oleh Dato' Aziz Deraman

Buku: Ahmad Said : Dari rakyat untuk rakyat oleh Dato' Aziz Deraman

Dato' Ahmad Said merupakan tokoh politik yang tidak asing lagi di negara kita. Kelantangan beliau menyuarakan pendapat dan pandangannya, menjadikan beliau seorang yang berkaliber.

Buku ini yang berbentuk biografi memaparkan kehidupan serta latar belakang Dato' Seri Ahmad Said. Biografi ini digarap dengan bermula kisah diawal persekolahan sehinggalah kisah-kisah
menjadi Menteri Besar Terengganu.

Biografi ini disertakan juga dengan gambar-gambar yang jarang-jarang dapat kita lihat di akhbar mahupun di ruangan internet terhadap gambaran keperibadian beliau.

Bagi yang ingin mengenali lebih dekat dengan beliau, buku ini adalah tatapan yang terbaik
dalam menambah maklumat yang sahih terhadap beliau.

Ahmad Said : Dari rakyat untuk rakyat

Aziz Deraman, Dato'.

Universiti Malaysia Terengganu

DROM 04776

9789675366727

ulasan oleh
Tuan Khairul Azhar Bin Tuan Kuning
PAD Rompin

No comments: