[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Wednesday, January 14, 2015

Buku: Butana oleh Rafi Rahman

Buku: Butana oleh Rafi Rahman

Ulasan:
Daniel, Sara dan Amir memulakan pengembaraan penuh misteri ke alam Butana yang mengundang pelbagai keajaiban yang berpunca dari Istana Sang Serok yang penuh misteri. Akibat tersingkapnya Butu Rahsia Alam dan terlafaznya mentera telah membawa mereka menjelajah ke alam jin yang penuh rahsia. Tanpamerekasedarikehadiranmerekadiundangtetapimerekabakalditentang.Persengketaansulitbagaiguntingdalamlipatan.PuakJinAfritmendendamikaummanusia.KerakusanmanusiamengeksploitasisumberalammenyebabkanpenghunialamButanasemakinmenderita.Duniadikongsibersamatetapimanusiasemakintamak.Konflikmenyebabkanpertelingkahan yang dahsyat.

Judul: Butana
Pengarang: Rafi Rahman
Penerbit: Nur Johan SdnBhd
TahunTerbit: 2011
Harga: RM19.90
Mukasurat: 304
No Perolehan: 11/00043
Call No: D
ISBN: 9789675122606
Bahasa:Melayu
Kategori:Fiksyen

Disediakan oleh:
Mohd Amin bin Saad
Zon 6 Pekan

No comments: