[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, March 9, 2015

03 PD Kuala Krau. Lawatan KP PNM

Singgahan seterusnya rombongan Lawatan Banjir Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia adalah di Perpustakaan Desa Kuala Krau, Temerloh, Pahang.

 Perpustakaan Desa Kuala Krau, Temerloh, Pahang adalah antara perpustakaan yang teruk terjejas oleh banjir 2014.

 Kerosakan yang dihadapi oleh Perpustakaan Desa Kuala Krau meliputi keseluruhan harta benda perpustakaan.

 Kini Perpustakaan Desa Kuala Krau tinggal kosong.

 Keadaan ini dijangka berulang lagi pada masa depan kerana beberapa projek pembangunan berhampiran Perpustakaan Desa Kuala Krau boleh menyebabkan laluan air terhalang dan bertakung di kawasan perpustakaan.

 Turut mengalami nasib yang sama adalah dua buah tadika kemas. Salah sebuah bangunannya baru siap dan belum sempat digunakan.
Turut terjejas teruk seperti Perpustakaan Desa Kuala Krau adalah Klinik Kesihatan bersebelahan dengan Perpustakaan Desa Kuala Krau.

No comments: