[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, March 16, 2015

04 PD Teluk Sentang. Lawatan KP PNM

Singgahan seterusnya Rombongan Lawatan Banjir Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia adalah di Perpustakaan Desa Teluk Sentang.
 Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia sedang mendengar penerangan dari Penyelia Zon 2 Temerloh.
 Bergambar kenangan dihadapan Perpustakaan Desa Telok Sentang.
 Perpustakaan Desa Teluk Sentang berjaya dibersihkan dengan bantuan sukarelawan.
 Selain Perpustakaan Desa Teluk Sentang, Perpustakaan Desa Kampung Bintang juga mendapat perhatian Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia. Ini kerana Perpustakaan Desa Bintang adalah antara perpustakaan yang teruk dilanda banjir 2014.
 Satu rombongan teknikal akan dihantar oleh Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia bagi menilai kerosakan yang dialami oleh perpustakaan desa yang terlibat baniir 2014.
 Penyelia Zon 1 Temerloh, telah berjaya memulihkan Perpustakaan Desa Teluk Sentang dalam tempoh yang singkat. kini Perpustakaan Desa Teluk Sentang telah boleh beroperasi semula.
Ketua Pengarah Perpustakaan Negara Malaysia turut menyampaikan sumbangan barang-barang dan wang tunai kepada kakitangan Perpustakaan Negara yang terjejas akibat banjir 2014.

No comments: