[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, July 19, 2015

Aktiviti Keceriaraan Luar PD Bukit Kening Maran Pahang

Perpustakaan Desa Bukit Kening adalah perpustakaan yang terletak dalam daerah Maran dan ditadbir oleh Penyelia Zon 3 Maran.

 1. Keceriaan kawasan perpustakaan adalah salah satu daya penarik pengunjung ke perpustakaan. Pelbagai kreativiti digunakan oleh kakitangan perpustakaan bagi menjadikan perpustakaan lebih ceria. Antara keadah yang digunakan oleh petugas PD Bukit Kening adalh mengecat batu bata.
 2. Kreativiti ini telah berjaya menarik perhatian Pengerusi Jawatankuasa Penasih PD Bukit Kening iaitu Penghulu Khairul.
3. Beliau mahu keceriaan ini bukan sahaja dijalan di kawas perpustakaan tetapi juga dijalankan di kawasan sekitar perpustakaan. Adal diharapkan pada suati hari nanti akan ada pondok ilmu disini.

No comments: