[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, August 18, 2015

Buku: Khasiat Tumbuhan Hijau Untuk Perubatan Tradisional II oleh Fauziah AR

Buku: Khasiat Tumbuhan Hijau Untuk Perubatan Tradisional II oleh Fauziah AR

No Perolehan: 08/00184
Call No: D 615.321
ISBN: 9789675106194
Bahasa: Melayu
Kategori: Sains dan Teknologi

Ulasan: Buku ini mengandungi maklumat berkaitan dengan tumbuhan hijau yang terdapat di sekeliling kita. Tumbuhan hijau ini sering digunakan sebagai ubat sejak zaman berzaman oleh nenek moyang kita.

Nama-nama tumbuhan yang dipaparkan dalam buku ini mungkin berbeza di tempat atau kawasan yang berbeza. Ianya tidak disusun mengikut abjad tetapi diletakkan secara rawak.

Buku ini amat sesuai untuk para pelajar, kolej mahupun universiti dan sesiapa sahaja yang inginkan maklumat tambahan tentang tumbuh-tumbuhan.

Judul: Khasiat Tumbuhan Hijau Untuk Perubatan Tradisional II
Pengarang: Fauziah AR
Penerbit: Pekan Ilmu Publications Sdn Bhd
Tahun Terbit: 2008
Harga: RM39.90
Muka surat: 208
Rating : ?/5

Disediakan oleh:
Mohd Amin bin Saad
Zon 6 Rompin

No comments: