[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, August 6, 2015

Buku: Nama-nama indah buat sang bayi oleh Syaikh Bakar ‘Abdulloh Abu Zaid

Buku: Nama-nama indah buat sang bayi oleh Syaikh Bakar ‘Abdulloh Abu Zaid

No Perolehan: DMAR 14-08036
ISBN: 979-3942-58-4
Kategori: Agama

Ringkasan/ Ulasan:
Buku ini menerangkan tentang prinsip-prinsip pemberian nama nak yang sesuai mengikut sunnah dan memuatkan contoh nama yang indah dan bercirikan Islam. Buku ini memberi penekanan bahawa nama yang baik adalah sangat penting sebagai identiti diri yang terisi dengan doa daripada orang tua. Buku ini juga mengulas tentang tasmiyyatul maulud iaitu pemberian nama kepada bayi. Buku ini penting untuk dimiliki oleh kaum muslimin sebagai panduan keilmuanuntuk memilih nama yang Islamik yang sesuai dengan tuntutan Al-Quran dan As-Sunnah.

Judul: Nama-nama Indah Buat Sang Bayi
Pengarang: Syaikh Bakar ‘Abdulloh Abu Zaid
Penerbit: Al-Qowam
Tahun Terbit: 2010
Harga: RM 18.00
Muka surat: 147
Rating: -

Ulasan:

No comments: