[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, September 27, 2015

Buku : Kalau Jodoh Tak kemana oleh NAURAH IMAN

Buku : Kalau Jodoh Tak kemana oleh NAURAH IMAN

No Perolehan : DBER 05776
Call No : F NAU
ISBN : 978 – 967 – 5118 – 93 – 7
Bahasa : Bahasa Melayu
Katogeri : Fiksyen Melayu

Ulasan:
Sara seorang gadis mendiri yang mempunyai pengusahaan penternakan kambing dan lembu telah nekad meminang lelaki dambaan hatinya, Ameer Hakimi setelah mengetahui berita pertunangan Ameer Hakimi gagal buat kali ke-5.

Sara tidak mahu lagi kehilangan lelaki yang Allah bukakan hati Sara untuk mencintai tanpa mengenalinya. Akibat ketelanjuran kata, Ameer Hakimi terpaksa menurut kehendak ibu bapanya yang telah menerima pinangan Sara.

Ameer Hakimi telah mencabar Sara untuk membuatnya jatuh cinta pada Sara walau dengan apa jua cara dengan bijak. Pelbagai usaha memikat penuh kejutan untuk Ameer Hakimi akhirnya Sara menyerahkan pada takdir apabila kehadiran Lisa membuatkan Ameer Hakimi semakin sukar untuk ditawan hatinya.

Judul : Kalau Jodoh Tak Kemana
Pengarang : NAURAH IMAN
Penerbit : Jemari Seni Sdn. Bhd.
Tahun Terbit : 2012
Harga : RM18.40
Muka Surat : 610

No comments: