[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Tuesday, September 8, 2015

Buku: Nota Fikir Untuk Zikir oleh Pahrol Mohd Juoi

Buku: Nota Fikir Untuk Zikir oleh Pahrol Mohd Juoi

No Perolehan: 11/00103
Call No: D 297.57
ISBN: 9789830972602
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama Islam

Ulasan: Buku ini ditulis dengan mesej yang jelas. Zikir tanpa fikir akan menghasilkan individu yang beku, kaku dan mundur walaupun mungkin baik tingkah laku.

Fikir tanpa zikir pula akan membentuk manusia yang aktif, dinamik tetapi akan merosakkan dirinya sendiri  dan orang lain dengan pelbagai kemungkaran dan kejahatan. Penulis memilih gaya santai dan simple untuk mengocak Fikir dan Zikir pembaca.

Langkah kecil yang diharapkan adalah agar dapat menjadi pemangkin kepada yang lebih baik untuk memantapkan Fikir dan Zikir ummah.

Judul: Nota Fikir Untuk Zikir
Pengarang: Pahrol Mohd Juoi   
Penerbit: Galeri Ilmu Sdn Bhd
Tahun Terbit: 2010
Harga: RM19.00
Muka surat: 169
Rating : ?/5

Disediakan oleh:
Mohd Amin bin Saad
Zon 6 Rompin

No comments: