[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, October 4, 2015

Buku : Memang Itu Cinta oleh ELIN NADIA

Buku : Memang Itu Cinta oleh ELIN NADIA

No Perolehan : DBER 05783
Call No : F ELI
ISBN : 978 – 983 – 124 – 749 – 5
Bahasa : Bahasa Melayu
Katogeri : Fiksyen Melayu

Ulasan:
Persahabatan erat Rania dan Irfan sejak kecil menyebabkan ibu bapa Rania sanggup bersengkokol dengan Irfan untuk mengahwinkan anak mereka,Rania dengan Irfan walaupun tanpa pengetahuan Rania.

Sikap ganas Rania menjadikan suaminya tempat penumbuk dan terajangnya disebabkan tidak puas hati dengan rancangan Irfan.

Rania juga memanggil suaminya “kura-kura” disebabkan sikap lurus bendul dan sopan santun Irfan yang membuatnya mudah dibuli rakan-rakan sejak kecil sehinggalan rakan sekerjanya.

Bagi Irfan biarpun sering dikasari dia tahu hati Rania baik dan apa jua cara akan dilakukan untuk mendapatkan cinta Rania.

Judul : Memang Itu Cinta
Pengarang : ELIN NADIA
Penerbit : Grupbuku Karangkraf
Tahun Terbit : 2012
Harga : RM22.00
Muka Surat : 551
Rating : 5/5

No comments: