[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 29, 2015

Buku 10: The search for Tutankhamun diterbitkan oleh The Five Mile Prerss

Buku: The search for Tutankhamun diterbitkan oleh The Five Mile Prerss

Tajuk Buku : The search for Tutankhamun
Penulis Buku :
Tahun Terbitan : 2007
Penerbit : The Five Mile Prerss
No Panggilan : 932.0140072 SEA

Penemuan makam dan mumia Raja Firauan Termuda, Tutankhamun pernah mengemparkan dunia.
Semenjak penemuan tersebut pelbagai mitos, cerita dan misteri dari hasil ekspidisi pengembaraan mencari makam tersebut. Melalui buku ini, pembaca seolah-olah dibawa bersama-sama mengembara di dalam pencarian  Raja Firauan termuda ini.

Dengan teknik “Pop-UP” yang yang digunakan, mampu menarik minat si pembaca untuk meneruskan menambahkan pengetahuan berkaitan.

Gambar-gambal dari hasil ekspedisi turut disertakan dan ditunjukan dengan gaya yang amat menarik. Adalah tidak keterlaluan untuk mengatakan seolah-olah membawa kenagan sejarah kea lam reality.

ulasan ini diterima daripada:
Nyawati Binti Abd Jalil

No comments: