[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 29, 2015

BUKU KEPUPUSAN HAIWAN MELINDUNGI KEASLIAN ALAM SEKITAR disusun oleh SITI MURNI ABDULAH

BUKU KEPUPUSAN HAIWAN MELINDUNGI KEASLIAN ALAM SEKITAR disusun oleh SITI MURNI ABDULAH

NO PEROLEHAN: 13-05700
CALL NO. : 333.72
ISBN: 978-967-5297-15-1
BAHASA: MELAYU
KATEGORI: ENVIRONMENTAL PROTECTION

ULASAN :
MELINDUNGI KEASLIAN ALAM SEKITAR ADALAH TANGUNGJAWAB SEMUA MASYARAKAT BAGI MELINDUNGI KEPUPUSAN HAIWAN DENGAN MENJAGA KEASLIAN HUTAN BELANTARA DI NEGARA INI.

BUKU INI MENCERITAKAN BEBERAPA ASPEK YANG MENJADI PUNCA KEPUPUSAN HAIWAN SEPERTI PEMBALAKAN,PEMBANGUNAN DAN PENCEMARAN ALAM YANG BERPUNCA DARIPADA MANUSIA.MASYARAKAT MESTI SEDAR AKAN KEPENTINGAN MEMELIHARA FLORA DAN FAUNA SEMULAJADI YANG MASIH ADA PADA HARI INI BAGI DAN KEPERLUAN MEWUJUDKAN EKOSISTEM SEIMBANG BAGI ALAM SEKITAR.

BUKU INI AMAT SESUAI DIBACA OLEH SEMUA GOLONGAN PERINGKAT UMUR.

JUDUL: KEPUPUSAN HAIWAN
PENGARANG:  SITI MURNI ABDULAH (PENYUSUN)
PENERBIT: ATIKA MEDIA
TAHUN TERBIT: 2013
HARGA: RM 18.00
MUKA SURAT: 44 MUKA SURAT
RATING : 4/5

No comments: