[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 29, 2015

BUKU: MALAYSIA DALAM SEJARAH MODEN MENGAMAL KEBEBASAN BERAGAMA disusun oleh FATIN FATIHA HASAN

BUKU: MALAYSIA DALAM SEJARAH MODEN MENGAMAL KEBEBASAN BERAGAMA disusun oleh FATIN FATIHA HASAN

NO PEROLEHAN: 13-05903
CALL NO. : 959.5
ISBN: 978-967-5841-65-1
BAHASA: MELAYU
KATEGORI: SEJARAH MALAYSIA

ULASAN :
KEBEBASAN BERAGAMA IALAH PRINSIP YANG MENYOKONG KEBEBASAN INDIVIDU ATAU MASYARAKAT UNTUK MENGAMALKAN AGAMA ATAU KEPERCAYAAN DALAM RUANG PERIBADI ATAU UMUM SEPERTI YANG DITERANGKAN DALAM BUKU INI.

SEJARAH KEDATANGAN AGAMA DI MALAYSIA SEPERTI AGAMA ISLAM,AGAMA BUDDHA,AGAMA HINDU DAN AGAMA KRISTIAN TURUT DICERITAKAN DALAM BUKU INI.

BUKU INI SESUAI MENJADI RUJUKAN PELAJAR UNTUK MENGETAHUI SEJARAH LAMA DAN TERKINI KERANA SEJARAH SILAM BANYAK MEMBERI IKTIBAR DAN PENGAJARAN BERGUNA BUAT NEGARA.

JUDUL: MENGAMAL KEBEBASAN BERAGAMA
PENGARANG:  FATIN FATIHA HASAN (PENYUSUN)
PENERBIT: PEKAN ILMU PUBLICATION SDN.BHD.
TAHUN TERBIT: 2013
HARGA: RM 14.80
MUKA SURAT: 44 MUKA SURAT
RATING : 4/5

No comments: