[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, November 29, 2015

BUKU No.5: SAAT MENJADI TETAMU ALLAH oleh SYED MAHADZIR SYED IBRAHIM

BUKU: SAAT MENJADI TETAMU ALLAH oleh SYED MAHADZIR SYED IBRAHIM

JUDUL BUKU : SAAT MENJADI TETAMU ALLAH.
PENGARANG: SYED MAHADZIR SYED IBRAHIM
NO. PANGGILAN: 297 / MAH
ISBN: 978 -967 – 12434 – 7 - 3
PENERBIT:    GREEN DOME PUBLICATIONS SDN.BHD.
TARIKH / TAHUN:     CETAKAN PERTAMA  -  2014
EDISI BAHASA:      Bahasa Melayu
HARGA:     RM20.72

ULASAN:
Kisah-Kisah pengalaman para jemaah di tanah suci selalu menjadi perhatian ramai. Ada saja kisah yang dapat dikongsi sebagai iktibar semua.

Ada juga yang takut menjejakkan kaki ke sana kerana berasa dirinya bergelumang dosa. Mereka bimbang diberi balasan tunai oleh Allah.
                                                
Hakikatnya Allah sangat mencintai hamba-hambaNYA  Segala fitnah terhadap balasan daripada Allah itu adalah panah-panah syaitan yang tidak mahu kita melengkapkan lima rukun islam. Dan sekiranya Allah menguji kita disana, itu adalah peringatan daripada Allah tanda kasih sayangNYA terhadap kita.No comments: