[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Saturday, January 23, 2016

BUKU CARE YOURSELF: HIPERTENSI oleh Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina

BUKU CARE YOURSELF: HIPERTENSI oleh Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina

ISBN: 9789673714155
Call No.: 616.13205
Harga: RM25.20
Penulis: Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina
Tahun Diterbitkan: 2014
Penerbit : Synergy Media
Bahasa : Melayu

Hipertensi merupakan faktor utama penyebab strok. Buku ini memberikan penyelesaian untuk pembaca yang ingin melakukan pencegahan mahupun pengubatan sendiri. Bab-bab di dalam buku ini merangkumi pengenalan hipertensi, cara rawatan, pencegahan dan pelbagai terapi yang boleh dilakukan. Juga terdapat resepi-resepi diet khusus untuk mengelakkan hipertensi yang lengkap dengan pengiraan gizi yang diperlukan.

Penyampaiannya menarik dan jelas dengan gambar-gambar yang berwarna dan berinformasi. Buku ini sesuai dibaca oleh sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kaedah rawatan dan pencegahan penyakit hipertensi.

Ulasan Oleh:
Muhammad Nooramin Bin Mohd Hassan
PAD Lipis

No comments: