[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat)

Saturday, January 23, 2016

BUKU CARE YOURSELF: HIPERTENSI oleh Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina

BUKU CARE YOURSELF: HIPERTENSI oleh Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina

ISBN: 9789673714155
Call No.: 616.13205
Harga: RM25.20
Penulis: Dr. Setiawan Dalimartha; Dr. Basuri T. Purnama; Dr. Nora Sutarina
Tahun Diterbitkan: 2014
Penerbit : Synergy Media
Bahasa : Melayu

Hipertensi merupakan faktor utama penyebab strok. Buku ini memberikan penyelesaian untuk pembaca yang ingin melakukan pencegahan mahupun pengubatan sendiri. Bab-bab di dalam buku ini merangkumi pengenalan hipertensi, cara rawatan, pencegahan dan pelbagai terapi yang boleh dilakukan. Juga terdapat resepi-resepi diet khusus untuk mengelakkan hipertensi yang lengkap dengan pengiraan gizi yang diperlukan.

Penyampaiannya menarik dan jelas dengan gambar-gambar yang berwarna dan berinformasi. Buku ini sesuai dibaca oleh sesiapa sahaja yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kaedah rawatan dan pencegahan penyakit hipertensi.

Ulasan Oleh:
Muhammad Nooramin Bin Mohd Hassan
PAD Lipis

No comments: