[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, January 21, 2016

BUKU CUIT DILEMA MELAYU MODEN oleh Zaini Hassan


BUKU CUIT DILEMA MELAYU MODEN oleh Zaini Hassan
 ISBN: 9789676126207
Call No.: 809.89598
Harga: RM28.00
Penulis: Zaini Hassan
Tahun Diterbitkan: 2013
Penerbit : Utusan Publication
Bahasa : Melayu

Zaini Hassan adalah seorang penulis dan wartawan yang prolifik, terkenal dan kontroversi di negara kita. Cuit adalah nama kolum mingguan beliau yang tersiar setiap Rabu dalam akhbar Utusan Malaysia. Penulis mengemukakan pelbagai pandangan, analisis, pemerhatian tajam, pedas, panas yang ditulis tanpa rasa takut dan gentar mengenai pelbagai isu dan permasalahan sosial semasa.

Buku Cuit: Dilema Melayu Moden ini menghimpunkan koleksi tulsan yang dikumpulkan selama 4 tahun diterbitkan. Ia dibahagikan kepada 4 seksyen iaitu politik, negara bangsa, media dan umum. Ia sesuai dibaca oleh golongan dewasa.

Ulasan Oleh:
Muhammad Nooramin Bin Mohd Hassan
PAD Lipis

No comments: