Sunday, January 10, 2016

Buku: Hebatnya Hari Jumaat oleh Ahmad Zaidi Adam

Buku: Hebatnya hari jumaat oleh Ahmad Zaidi Adam

No Perolehan: 2013- 04572 
ISBN 978-967-10713-5-9 
Bahasa: Bahasa Malaysia
Kategori: Dewasa

Ringkasan/ Ulasan
Buku Hebatnya Hari Jumaat ini diterbitkan untuk umat islam menyingkap tentang kelebihan larangan, dan amalan yang berkaitan dengan hari jumaat. Hari jumaat adalah penghulu segala hari. Ia adalah hari eksklusif bagi seorang hamba menghadap Penciptanya. Allah SWT menganugerahkan hari jumaat ini agar mereka dapat merebut peluang dan ganjaran besar yang disediakan demi mencapai keredhaan-Nya dan seterusnya memperoleh kehidupan yang bahagia di dunia dan Akhirat.

Pada setiap hari jumaat , umat islam bukan sahaja dapat memperbanyakan ibadah kepada Allah SWT malah dianjurkan banyak beristighfar kepada-Nya daripada segala dosa yang mereka lakukan.Begitu juga dengan semua makluk Allah termasuk malaikat juga turut memohon ampun dan belas kasihan kepada Allah SWT.

Semoga dengan buku ini akan dapat member impak yang besar kepada umat Islam dalam mempertingkatkan ibadah kepada Allah SWT sebagaimana kelebihan dan keistimewaan yang dianugerahkan oleh-Nya kepada umat Nabi Muhammad SAW demi mencapai mahligai Syurga yang kekal abadi.

Buku: Hebatnya hari jumaat
Pengarang: Ahmad Zaidi Adam
Penerbit:.PSN Publications Sdn.Bhd.,Shah alam Selangor
Tahun terbitan:   2012
Harga: RM 22.00
Mukasurat: xiv,210 ms   
Rating:

No comments: