Sunday, January 24, 2016

BUKU STOP WASTING TIME AND START YOUR LIFE:7 STEPS TO STOP PUTTING LIFE OFF by Jeffery Combs

BUKU STOP WASTING TIME AND START YOUR LIFE:7 STEPS TO STOP PUTTING LIFE OFF by Jeffery Combs

ISBN:9789833832620
Call No.: 155.232
Harga: RM29.90
Penulis: Jeffery Combs
Tahun Diterbitkan: 2012
Penerbit : Advantage Quest Publications Edition
Bahasa : Inggeris

Selepas berjaya dalam karier pemasaran dan jualan langsung pada tahun 1998 dan mendapat pendapatan sebanyak 6 angka, Jeffery Combs membuat keputusan untuk berkongsi pengetahuan beliau di dalam buku ini. Penulis adalah seorang yang komited dalam membantu individu mencapai sasaran hidup dan impian mereka melalui seminar motivasi dan sessi coaching.

20 peratus daripada kita mengaku sering melengah-lengahkan sesuatu pekerjaan dan ramai lagi yang langsung tidak mehu mengakui akan kelemahan ini. Melengah-lengah kan kerja adalah satu penyakit yang hanya mampu ditangani jika permasalahan dasarnya diselesaikan. Waima begitu sedikit yang kita tahu mengenai bagaimana untuk tidak membuang masa dan melengah-lengahkan sesuatu pekerjaan.

Kebanyakan buku yang membicarakan mengenai perkara ini ditulis oleh pemegang PhD yang hanya melihat isu ini daripada jauh sahaja. Sedangkan penulis adalah seorang yang telah berjaya mengatasi masalah sering menunda pekerjaan dan kini telah mencapai kejayaan yang diidamkan.

Buku ini sesuai dibaca oleh sesiapa sahaja yang bermotivasi untuk berjaya.

Ulasan Oleh:
Muhammad Nooramin Bin Mohd Hassan
PAD Lipis

No comments: