[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, January 25, 2016

BUKU TERAS ANAK ISLAM: AKHLAK ANAK ISLAM oleh Abu Dzal Al Ghifari

BUKU TERAS ANAK ISLAM: AKHLAK ANAK ISLAM oleh Abu Dzal Al Ghifari

No. Perolehan: DRAU 07556
No. Panggilan: K 297.5 ABU
ISBN: 978-967-0618-38-8
Bahasa: Melayu
Kategori: Agama

Ulasan:
Buku ini mengandungi pelbagai pengajaran dan nilai murni yang sememangnya patut dijadikan contoh dan teladan kepada seluruh umat islam. Buku ini dapat mengajar kita untuk menjadi umat islam yang lebih baik kerana isi kandungannya yang amat bermanfaat serta dapat memberi kita kesedaran betapa pentingnya untuk menjaga akhlak sepertimana yang dituntut dalam agama islam.
Terdapat pelbagai contoh ikutan yang baik seperti akhlak terpuji rasulullah s.a.w, adab dalam islam, akhlak terpuji serta contoh akhlak tercela yang patut dijauhi.

Buku ini sememangnya patut dibaca oleh seisi keluarga kerana ia dapat memupuk minat dan semangat dalam menjadi seorang muslim yang lebih baik.

Judul: Buku Teras Anak Islam: Akhlak Anak Muslim
Pengarang: Abu Dzal Al Ghifari
Penerbit: Darul Mughni Trading
Tahun Terbit: 2014
Harga: RM 22.90

No comments: