[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Friday, March 25, 2016

Buku: MENGENALI TAKAFUL oleh MOHD FADZLI YUSOF

Buku: MENGENALI TAKAFUL oleh MOHD FADZLI YUSOF

TAJUK BUKU;MENGENALI TAKAFUL
PENGARANG;MOHD FADZLI YUSOF
NOMBOR PANGGILAN;368.0065595
ISBN; 967 – 950 – 226 – 0
PENERBIT;IBS BUKU SDN. BHD.
TARIKH / TAHUN TERBIT;CETAKAN  PERTAMA  2006
EDISI BAHASA;BAHASA MELAYU
HARGA; RM29.90

ULASAN BUKU  ; 
Memaparkan konsep dan operasi takaful – Sistem Insurans Islam - di Malaysia yang kini sudah berusia lebih 20 tahun. 

Pengenalan system takaful pada tahun 1984 telah menjadi titik tolak kea rah melengkapkan system kewangan Islam secara keseluruhannya.

Sejak itu, sector takaful terus berkembang dan mendapat sambutan menggalakkan dari segenap lapisan masyarakat Islam dan bukan Islam.

Penerapan konsep tabaruj, al mudarrabahdan al widadah, perjalanan operasi yang berlandaskan syarak dan skop prododuk yang memenuhi keperluan semasa telah menarik minat masyarakat untuk menyertai  system insurans Islam ini.

No comments: