[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Thursday, May 26, 2016

Buku: Jenis Penyakit Berbahaya oleh W.S Uzala

Buku: Jenis penyakit berbahaya oleh W.S Uzala

Judul: Jenis penyakit berbahaya
Pengarang: W.S Uzala
Penerbit: Innovative ways enterprise
Tahun: 2013

Ulasan:
Menjaga kesihatan dan perhatian mengenai kebersihan di tempat tinggal, tempat kita belajar dan kawasan kejiranan amat penting bagi mengelakkan kita menghidap penyakit berjangkit yang berbahaya.

Penyakit berjangkit merupakan penyakit yang mudah merebak daripada seseorang kepada orang lain.

Penyakit ini banyak jenisnya, oleh itu marilah kita mengambil langkah bersama-sama untuk menjaga kebersihan dan sentiasa berganding bahu demi generasi bangsa kita.

Pembacaan yang banyak mengenai kesihatan dan cara mengawal penyakit yang dihidapi memberikan kita pengetahuan yang lebih lagi supaya kita menjaga kebersihan dan kesihatan diri.

Disediakan oleh:
ZAIINTAN MUHAIZA BINTI ZAINUDDIN
PZ4 Maran Pahang.

No comments: