[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Monday, August 22, 2016

Buku: MADINAH MUNAWWARAH – KELEBIHAN DAN SEJARAH pengarang DR.ABDUL BASIT ABD.RAHMAN

Buku: MADINAH MUNAWWARAH – KELEBIHAN DAN SEJARAH pengarang DR.ABDUL BASIT ABD.RAHMAN

TAJUK BUKU;  MADINAH MUNAWWARAH – KELEBIHAN DAN SEJARAH.
PENGARANG;  DR.ABDUL BASIT ABD.RAHMAN
NO.PANGGILAN;   297.35538 / ABD
ISBN;    978 967 5102 96 1
PENERBIT;  TELAGA BIRU SDN. BHD.
TAHUN TERBIT;    2010
EDISI BAHASA ;  BAHASA MELAYU
HARGA;    RM30.00

ULASAN BUKU.

Buku MADINAH MUNAWWARAH – KELEBIHAN DAN SEJARAH  ini mendalami sejarah asal  usul dan ketamadunan pembinaan pusat perkembangan agama Islam. Di samping itu pembaca juga dapat  mencungkil hikmah yang terdapat di sebalik kewujudan Bandar istimewa ini. Jadi sebelum para jemaah merancang atau bercita – cita untuk mengerjakan ibadah haji atau umrah , ambillah masa untuk meneliti dan membaca buku ini bagi menyelami hikmah dan kepentingan Madinah di sisi Islam.

No comments: