[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok [] Aktiviti Perpustakaan 2017

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, September 18, 2016

Buku: 100 Dosa Yang Diremehkan Wanita oleh Abdul Lathif bin Hajis al-Ghomidi

Buku: 100 Dosa Yang Diremehkan Wanita oleh Abdul Lathif bin Hajis al-Ghomidi

No Perolehan: DCAM 08043
ISBN: 978-979-3942-63-6
Kategori: 297.355
Ulasan: 100 Dosa Yang Diremehkan Wanita ini merupakan buku yang layak dimiliki bagi wanita yang merindukan kemuliaan dalam hidupnya. Kemuliaan itu akan diperoleh dengan melekatkan jiwanya dengan ajaran agama dan bertaubat yang dengannya insyaAllah bisa menghapus segala dosa-dosa dari kehidupannya.

Akan Anda membiarkan diri Anda berlumuran dosa selamanya? Kalau begitu, jangan-jangan Anda termasuk kategori wanita yang dibidik didalam hadits; "Diperlihatkan kepadaku Surga, maka aku melihat kebanyakan penghuninya adalah orang-orang miskin, dan diperlihatkan kepadaku neraka, maka aku lihat kebanyakan penghuninya adalah kaum wanita". (HR. Bukhari Muslim)

Judul: 100 Dosa Yang Diremehkan Wanita.
Pengarang: Abdul Lathif bin Hajis al-Ghomidi
Penerbit: Al-Qowam
Tahun Terbit: 2015
Harga: RM41.50
Muka surat: 279
Rating: 5

No comments: