[] S e l a m a t D a t a n g [] Daftar Ahli U-Pustaka []Cara Daftar Ahli U-Pustaka[] Aktiviti Mewarna Rama-rama [] Borang Pinjaman Kelompok []

(Ulasan Buku yang diterbitkan disini adalah Program Galakan Membaca untuk kakitangan kami. Mereka bebas memilih buku kegemaran masing-masing dan akan diterbitkan disini supaya isinya dapat dikongsi. Moga ianya jadi Ilmu Yang Bermanafaat) Untuk medapatkan buku tersebut, boleh cuba bertanya kepada perpustakaan yang berhampiran. Jika mahu membeli boleh cuba dapatkan dikedai buku berhampiran.

Sunday, September 18, 2016

Buku: KOLEKSI P.RAMLEE susunan Zaedi Zolkafli

Buku: KOLEKSI P.RAMLEE susunan Zaedi Zolkafli

JUDUL BUKU:KOLEKSI P.RAMLEE
SIRI BUKU:   
ISBN:    978-967-10012-0-2
PENGARANG:(TIADA)
TARIKH / TAHUN:2013
EDISI BAHASA:B. Malaysia
HARGA:RM 28.00
ULASAN:

Ia merungkai maklumat berkenaan P.Ramlee sebagai bahan rujukan yang paling komprehensif tentang lagu-lagu dan filem-filem yang dihasilkan oleh beliau.

Ia juga memuatkan artikel yang mengupas banyak hasil karya seni, peristiwa penting dan perjuangan P. Ramlee sebagai seniman.

Banyak artikel yang disediakan seperti buku, majalah, akhbar, lagu, filem, dokumentari  berkenaan P. Ramlee dipaparkan dalam  buku ini.
       
Ia juga memudahkan para pengkaji akademik dan peminat seni tanah air khususnnya P.Ramlee  dapat mengkaji dengan lebih mendalam dan mengterjemah berkenaan hasil karya P. Ramlee untuk tatapan masyarakat dan seterusnya mengangkat  P.Ramlee sebagai ikon seni tanah air.

DISEDIAKAN OLEH: AZHARANI A. AZIZ

No comments: